برندینگ عاطفی
برندسازی عاطفی یا emotional Branding در واقع یک اصطلاح یا به عبارت دیگر برنامه عملیاتی در برنامه ارتباطات بازاریابی است که بطور مستقیم عملکرد برندسازی را بر جذبه های عاطفی رفتاری مورد انتظار فرد ارجاع می دهد و بر تکرار و نهادینه سازی ساختارهای عاطفی مورد انتظار مشتریان تاکید دارد ، در واقع برندینگ عاطفی وظیفه دارد با تکیه بر جذبه های عاطفی ، کشش های عمیق در برنامه های وفاداری و ارتباطات یکپارچه بازاریابی ، وفاداری عمیقی را در مشتریان به وجود آورد.
در وضعیت کنونی بازار ، هر مدیر عامل و اجرایی در یک کسب و کار سطح بالا ، ( یا مدیر بازاریابی و مدیر برند سازی ) به خوبی می داند برندسازی به طور باورنکردنی بر وضعیت بهبود نتایج کسب و کار اثرگذار است ، بطوریکه مشتریان از میان اقیانوس پرتلاطم رقابت می توانند برند شما را با یک اطمینان خاطر انتخاب کنند و به آن اعتماد کنند. موفقیت در سطح برندسازی عاطفی در کنار مفاهیم مربوط به برند ، تمرکز بیشتری بر روابط بین انسانی و در واقع عواطف دارد و جذبه های حسی مشتری در تصمیمات بازاریابی اثر بسیار بالایی دارد . البته که نتایج این ارزش گذاری – یعنی تصمیم گیری بر اساس حس و عاطفه – خیلی زود عیان شده و سودآوری بالایی معمولا برای کسب و کارها به همراه دارد .
در واقع برندسازی عاطفی تفاوت های واضحی را در میان شرکت با رقبا ایجاد می کند و کمک می کند روابط عمیقی بین مشتریان و برند خلق شود.
یک تعریف ملموس از برندینگ عاطفی می تواند این باشد که مشتریان با توجه به عمق روابط عاطفی با برند سعی در خود ابرازی و نمایش خود از طریق برند دارند.
از ابتدایی ترین اصول برندسازی عاطفی قراردادن مشتری در بالاترین درجه ی اهمیت و ارزش است اما اینکه چگونه می توان مشتری را این جایگاه قرار داد را بطور خلاصه باهم بررسی و بیان می کنیم.
- در ابتدا باید تصویری واضح ، روشن و درست ، همسو با جوهره ی برند ، شخصیت برند و تعهدات برند را برای روابط بین خودمان و مستریانمان ترسیم کنیم . این می تواند تصویری از وابستگی به گروه رفتاری خاص اجتماعی ، نگرش یک زندگی مدرن و یا افزایش اعتماد به نفس باشد. شناختن و طراحی زیرساخت های مناسب برای رسیدن به این تصویر بسیار حیاتی است. طراحی و اجرای روابط ، ارتباطات و رفتارها چه در روابط خارجی برند و چه در روابط داخلی برند از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.
- بعد از آن با طراحی کمپین های ارتباطات یکپارچه بازاریابی مشتری را به شیوه ی درست تشویق کنید تا مشتری باور کند و بپذیرد که فقط با خرید و داشتن این برند به روابط و نتایج دلخواه خود خواهد رسید و او را در این زمینه امیدوار و دلگرم کنید . دقت کنید که در این مرحله اولین تجربه های حسی مشتریان اثر بسیار عمیقی روی تصمیم گیری های ثانویه ی در مورد برند خواهد داشت ، زیرا مشتریان با درنظر گرفتن نیاز های خودشان و شیوه ی پاسخگویی شما به نیازها – با توجه به وعده هایتان – تصمیم خواهند گرفت.
- در مرحله ی سوم شما باید به ایجاد یک روابط پایدار و سازگار با نیازهای عاطفی مشتریان بپردازید . باید تمامی نقاط تماس برند و مشتری پیام مورد نظر برند را – با توجه به روابط طراحی شده - منعکس و البته تقویت کند تا مشتری باور کند که برند به نیازهای عاطفی اش پاسخ می دهد؛ یعنی روابط مشتری در نقاط تماس با برند مثل مراکز فروش و پاسخگویی، محتوای آنلاین ، حضور برند در رسانه های اجتماعی و ... همه در راستای این هدف باشد.
لازم به ذکر است تکنیک هایی که ما در مبحث برندسازی عاطفی استفاده می کنیم با هدف ایجاد تمایز میان برند شما با رقبا به کار گرفته می شود و اصول اساسی برندسازی زیرساخت و لازمه ی اولیه برای رسیدن به نتیجه است.