تحلیل ری برندینگ برند بربری
بربری در سال 1856 توسط توماس بربری در انگلستان با بازکردن نخستین مغازه ی آن ایجاد شد . در اثنای جنگ جهانی اول ، بربری به خاطر پالتوهای بلند و شیکی که برای افسران ارتش تولید می کرد به شهرت رسید . مدل چهار خانه ای بربری ( بربری چک ) هم که طرح آن از پارچه های سنتی انگلیسی برداشته شده بود ، از جمله عناصر هوست سازی بود که باعث شهرت بیش از پیش بربری شد. تا دهه 70 میلادی همه چیز به خوبی پیش می رفت و ظاهرا همان تبلیغات همیشگی کافی بود و نیاز به کار خاص دیگری نبود تا اینکه بربری توسط برخی از طرفداران فوتبال در انگلستان که به هولیگان معروف هستند ، استفاده شد . تداعی ایجاد شده میان برند بربری با این اشخاص که در جانعه مقبول نیستند ، لطمه ی شدیدی به برند وارد کرد . همچنین فروش پالتوهای تقلبی با همان چهارخانه ی مخصوص بربری و فروش بربری در هر مغازه و محله ای باعث شد تا خاص بودن و متمایز بودن آ« نزد مشتریان وفادارش از بین برود.
مدیر عامل وقت بربری فکر می کرد که برند به نقطه ای رسیده که تنها با یادآوری گاه به گاه می توان روند موفقیت را در فروش و برندداری ادامه داد ، اما بالاخره همه ی بی توجهی ها به موضوعِ حفظ و توسعه ی برند در سال 1998 باعث شد تا فروش شرکت به کمتر از نصف فروش سال گذشته برسد . تحقیقات بعدی نیز نشان داد ذهنیت مردم نسبت به برند بربری شدیدا منفی گشته است و از آن با صفاتی همچون قدیمی ، بی کیفیت و بیش از حد گران یاد می کنند .
به همین دلیل تصمیم گرفتند با تغییر مدیرعامل و نوسازی برنامه برند و مدل کسب و کار به احیای برند از دست رفته بپردازند . مدل کسب و کار بربری و کانال ها توزیع محصول بر مبنای هویت کاملا تغییر یافت . مدل برندسازی از نو طراحی شد و ارتباطات یکپارچه بازاریابی دوباره تعریف گردید . هویت جدید بربری ، تداعی برند را بر مبنای باکیفیت و شیک بودن ، منحصر به فرد بودن و قابل اطمینان بودن گذاشت . روش انتقال این ارزش ها به مخاطبان از طریق تبلیغات چاپی ، شوی لباس ( با حضور افراد مشهور) و حضور در مجله های معتبر ( که به موضوع شیک پوشی و مد می پردازند ) از طریق ارائه ی مقاله ها انجام شد . تمامی این تلاش ها نتیجه داد و در سال 2003 سود شرکت به نسبت سال 2000 افزایش 63 درصدی داشت.
برنامه ی برندسازی به طور کامل انجام شد و موضوعاتی چون توسعه محصول ، شبکه توزیع ، قیمت گذاری و روش های افزایش وفاداری مشتریان را نیز در بر گرفت . بربری از آن پس تا کنون پیشبرد برنامه های برندسازی خود را فراموش نکرده و به طور مداوم به آن می پردازد.
با آمدن شبکه های مجازی فصل جدیدی در باب ارتباطات بازاریابی برند باز شد و بربری اولین برندی بود که در سال 2012 توانست در فیسبوک به مرز 10 میلیون لایک برای پیجش رسید.
برگرفته از کتاب برندسازی در هفت گام نوشته دکتر فرزاد مقدم